Case Study7evensprong

  • Project naam: 7evensprong
  • Producten: visual identity
  • Notities de website volgt

Over 7evensprong

7evensprong is een creatieve professional gespecialiseerd in sociaal en cultureel (welzijn)werk. Actief op het kruispunt van diverse disciplines, biedt 7evensprong ondersteuning en hulp aan individuen en organisaties die creatieve oplossingen zoeken. Met een schat aan ervaring in samenwerking met diverse organisaties, ligt de primaire focus van 7evensprong op het bedienen van de jeugd en jongvolwassenen - met een scala aan diensten, waaronder workshops over spoken word, rap en beatboxing, evenals expertise in jeugdwerk, training en begeleiding.

De uitdaging

Hoewel er een onmiskenbare verbinding bestaat tussen de verschillende doelgroepen, vormde het vinden van een balans een uitdaging. De visuele identiteit van 7evensprong moest vertrouwen en professionaliteit oproepen jegens welzijnsinstanties, begrip communiceren naar uitgedaagde jongeren, terwijl het een sfeer creëert die resoneert met 7evensprong zijn creatieve aanpak. Het samenvoegen van al deze elementen voelde als het oplossen van een ingewikkelde puzzel!

https://res.cloudinary.com/sailsnake/image/upload/c_scale,w_1920,q_auto:best/case-studies/7evensprong/Portfolio-sailsnake-visual-identity-7evensprong-logo.png

Logo design Uitleg

Het gebruik van geometrie was essentieel bij het ontwikkelen van een logo dat een krachtige visuele indruk maakte en op intuïtief niveau resoneerde met kijkers. Als eerste stap hebben we een heptagram in het ontwerp geïntegreerd; een heptagram is een geometrische vorm gevormd door het verbinden van zeven punten met zeven lijnen of lijnstukken. Dit heptagram staat symbolisch voor de zeven disciplines die worden aangeboden door de diensten van 7evensprong.

Het getal 7 heeft een belangrijke betekenis bij het vertegenwoordigen van de essentie van de onderneming: Zeven (7), de achternaam, draagt rijke symboliek in mythologie (zelfbewustzijn, innerlijke wijsheid, zelfbeheersing), en omvat de diverse categorieën van disciplines die worden aangeboden.

We zijn begonnen met het ordenen van het heptagram samen met andere geometrische vormen op een raster om vervolgens te experimenteren met verschillende combinaties. De integratie van een gezicht was een voor de hand liggende keuze omdat dit het getal zeven symboliseerde in de 'geest'. Toch ontbrak er iets; wederom besloten we te experimenteren met vormen en eindigden met een kristal -- het ontbrekende element. Het kristal belichaamde perfect de dualiteit van complexiteit en helderheid en sloot naadloos daarom naadloos aan bij de kern van 7evensprong!

https://res.cloudinary.com/sailsnake/image/upload/c_scale,w_1920,q_auto:best/case-studies/7evensprong/Portfolio-sailsnake-visual-identity-7evensprong-logo-small.png

Gekozen Typografie

Typografie omvat de zorgvuldige keuze en indeling van lettertypen om een specifieke esthetiek over te brengen en de boodschap effectief te communiceren. In ons ontwerp hebben we gekozen voor Gugi als het primaire lettertype, bekend om zijn speelse en ambachtelijke uitstraling. Deze keuze voegt een gevoel van warmte en vriendelijkheid toe aan de tekst, waardoor deze toegankelijker wordt. Daarnaast hebben we Futurist als het secundaire lettertype geïntegreerd, welke een meer moderne en strakke uitstraling heeft. Door zorgvuldige typografie selectie streven we ernaar om niet alleen de tekst goed leesbaar en visueel aantrekkelijk te maken, maar ook om emoties en associaties bij het publiek op te roepen.

https://res.cloudinary.com/sailsnake/image/upload/c_scale,w_1920,q_auto:best/case-studies/7evensprong/Portfolio-sailsnake-visual-identity-7evensprong-typography-fonts.png

Kleuren schema

Ons ontwerp komt tot leven door een zorgvuldig samengesteld kleurenschema, waarbij we als dominante kleur hebben gekozen voor een krachtige paarse kleur -- wat een gevoel van luxe en verfijning toevoegt. Samen met een gedempt azuurblauw, onze secundaire kleur, straalt ons palet een combinatie van diepte en sereniteit uit. Accenten in wit en contrasten in zwart voegen diepte en dimensie toe, waardoor een visueel boeiende ervaring ontstaat die het publiek aanspreekt en betrekt.

https://res.cloudinary.com/sailsnake/image/upload/c_scale,w_1920,q_auto:best/case-studies/7evensprong/Portfolio-sailsnake-visual-identity-7evensprong-color-scheme.png

Ontworpen Producten

Het project omvatte een scala aan elementen, waaronder het ontwerp van een logo, visitekaartjes, lay-outs voor zakelijke brieven, enveloppen en merchandise. Blijf op de hoogte voor de website!

7evensprong Eindresultaat

De visuele identiteit die we hebben gecreëerd voor 7evensprong is ontworpen om hem te onderscheiden van anderen, waarbij zijn unieke persoonlijkheid en ondernemersvisie worden benadrukt! We geloven dat dit hem zal positioneren als een sterk merk en bedrijf, duidelijk communicerend waar hij voor staat.

Wij wensen hem heel veel succes toe in de toekomst!