Case StudyLodewijk Werle

  • Project naam: Lodewijk Werle
  • Producten: portfolio website
  • Notities minimal lay-out website

Over Lodewijk Werle

Nederlandse producer Lodewijk Werle heeft zijn oorsprong in donkere, melancholische hiphop- en rockmuziek. Sinds 2017 heeft hij een affiniteit ontwikkeld met elektronische muziek, wat heeft geresulteerd in het samenvloeien van deze drie stijlen. Zijn muziek is een combinatie van organisch en melancholisch, vermengd met surrealisme.

De Uitdaging

Bij het creëren van de portfolio website voor Lodewijk Werle was het van belang om de diverse muziekstijlen en de artistieke visie nauwkeurig weer te geven. Deze diversiteit op een samenhangende manier presenteren én tegelijkertijd de unieke identiteit van Lodewijk Werle behouden, vormde een mooie uitdaging.

Eerste indruk

Wanneer de portfolio website van Lodewijk Werle wordt geopend, wordt de bezoeker begroet met een diepzwarte achtergrond, waarop geleidelijk de achtergrondfoto en woorden worden onthuld die de evolutie van donkere, melancholische hiphop en rock naar een fusie van elektronische en surrealistische invloeden beschrijven. Deze opening wekt direct anticipatie en nieuwsgierigheid op bij de websitebezoeker.

Zodra dit proces is voltooid, verschijnen het navigatiemenu en logo van Lodewijk -- subtiele animaties voegen diepte toe en maken de website dynamischer.

Extra Feature

Als eenmaal de homepage volledig geladen is, kunnen desktopgebruikers een interactieve ervaring beleven door het verplaatsen van de cursor. Wanneer deze actie wordt geactiveerd, wordt een visueel effect geïnitieerd dat de indruk van beweging wekt.

Portfolio Pagina

Op Lodewijk's portfolio pagina komen esthetiek en functionaliteit op een harmonieuze manier samen.

Aan de linkerzijde staat een foto van Lodewijk -- in tegenstelling tot de afbeelding op de home- en contactpagina, hebben we bewust gekozen voor een afbeelding die meer openheid uitstraalt.

Aan de rechterzijde bevindt zich een gepersonaliseerde muziek- en videospeler, welke we naadloos hebben geïntegreerd in het ontwerp van de site. Bezoekers kunnen Lodewijk's muziek en video's verkennen binnen de herkenbare stijl van de website.

Indien van toepassing, zal er onder de foto van Lodewijk een concertagenda beschikbaar zijn. Met slechts één klik kunnen bezoekers op de hoogte blijven van aankomende optredens en concerten. De gekozen indeling en gebruiksvriendelijke interface versterken de totale browse-ervaring, waarmee bezoekers worden meegenomen in de artistieke wereld van Lodewijk.

Kom in contact

Op Lodewijk's contactpagina worden bezoekers verwelkomd met een schoon en verfijnd ontwerp, welke het design van de homepagina weerspiegelt. Het visuele effect, dat de illusie van bewegende ruimte creëert, is ook hier aanwezig. Bezoekers kunnen zich moeiteloos naar het contactformulier begeven -- hier kunnen ze hun naam, e-mailadres en bericht invoeren. Dit gebruiksvriendelijke ontwerp zorgt ervoor dat bezoekers zonder problemen vragen, opmerkingen of feedback kunnen achterlaten!

Ontworpen Producten

We hebben een minimalistische portfolio website gemaakt voor Lodewijk Werle, waarin zijn unieke persoonlijkheid en artistieke visie centraal staan.

Het Eindresultaat

Dankzij zijn portfolio website heeft Lodewijk Werle een online platform om zijn muziek te presenteren, in interactie te gaan met zijn publiek en verder kan groeien als artiest.